آلرژی‌زاترین مواد غذایی کدامند؟

غذاهای آلرژی‌زا یکی از نگرانی‌های اصلی والدین هنگام شروع غذای کمکی است. اما تحقیقات جدید نشان داده‌اند که معرفی زودهنگام این مواد غذایی می‌تواند احتمال بروز آلرژی را کاهش دهد. در این مقاله، به  معرفی ۹ گروه مواد غذایی با آلرژی‌زایی بالا پرداخته می‌شود. درواقع در دنیا ۹۰٪ افرادی که آلرژی غذایی دارن به یک یا چندتا ازین موارد واکنش آلرژیکی نشون داده اند.

1. تخم‌مرغ

یکی از رایج‌ترین مواد غذایی آلرژی‌زا تخم‌مرغ است. شما میتونید زرده و سفیده رو باهم به کوچولوتون معرفی کنید. تخم‌مرغ کاملا پخته‌شده به تنهایی یا در غذاهایی مانند پوره و غذاهای انگشتی می‌تواند اولین مواجهه‌ مناسب باشد. لازم به ذکر است که اگر تا یکسالگی معرفی تخم‌مرغ نداشته باشید، واکسن یکسالگی توسط مرکز بهداشت تزریق نمیشود. از دادن تخم‌مرغ عسلی یا نیم‌پز خودداری کنید.

2. بادام‌زمینی

آلرژی به بادام‌زمینی در دنیا بسیار رایج است، اما در نژاد ایرانی‌ها شیوع انقدر بالایی ندارد. لازم به ذکر است که معرفی زودهنگام آن می‌تواند از بروز این آلرژی پیشگیری کند. کره بادام‌زمینی رقیق‌شده با آب، شیرخشک/شیرمادر، پوره، داخل اوتمیل و ماست می‌توانند گزینه مناسبی برای معرفی بادام‌زمینی به شیرخواران باشد. هرگز بادام‌زمینی کامل یا سفت و کره‌بادام زمینی خالص با قاشق را به شیرخوار ندهید.

3. لبنیات

محصولات لبنی مانند شیر گاو، پنیر، ماست، کره، کشک و دوغ هم می‌توانند حساسیت‌زا باشند. حتما باید کره، ماست‌ و پنیر پرچرب پاستوریزه به به شیرخوار معرفی شود و از ارائه شیر گاو بصورت نوشیدنی تا بعد از یک سالگی خودداری کنید. پس میتونید شیرگار پرچرب رو داخل غذاهای پختنی مثل اوتمیل و پنکیک استفاده کنید. کشک و دوغ تا یکسالگی ممنوع هستن. 

4. گندم

آلرژی به گلوتن که در گندم وجود دارد نیز شایع است. برای شروع، می‌توانید نان گندم (مانند: تست، بربری، تافتون، لوش، سنگک) یا غلات تهیه‌شده از گندم (مانند: بلغور گندم و ماکارونی)  را به کودک ارائه دهید. اگر خانواده سابقه آلرژی به گلوتن دارد، پیش از معرفی گندم با پزشک مشورت کنید.

5. آجیل و مغزها

آجیل‌ها از جمله مواد غذایی با آلرژی‌زایی بالا هستند، که شامل: بادام درختی، فندوق، گردو، پسته، بادام هندی، گردو برزیلی، چلغوز، بلوط، دانه کاج، فندوق استرالیایی و گردو peacan است. مانند بادام‌زمینی، بهتر است از کره‌های آجیل یا مغزهای ریز خردشده (آسیاب شده یا پودر شده) داخل غذاها استفاده کنید تا خطر خفگی را کاهش دهید. 

6. سویا

سویا در بسیاری از غذاهای فرآوری‌شده وجود دارد و یکی از ۱۰ ماده غذایی آلرژی‌زا است. معرفی سویا بصورت پروتئین سویا مخصوص پخت، توفو یا شیر سویا به‌عنوان اولین مواجهه می‌تواند مناسب باشد.

7. ماهی و غذاهای دریایی

ماهی و غذاهای دریایی مانند میگو، خرچنگ، صدف، کالاماری، هشت‌پا و لابستر نیز در دسته مواد آلرژی‌زا قرار می‌گیرند. شما می‌توانید ماهی پخته و نرم شده را چه بصورت خالی چه در داخل غذاهای انگشتی به شیرخوار ارائه بدهید. از دادن غذاهای دریایی خام خودداری کنید.

۸.کنجد

کنجد و محصولات کنجد نیز جزو مواد غذایی با آلرژی‌زایی بالا طبقه بندی میشوند. شما میتونید دانه کنجد، ارده و روغن کنجد را داخل غذای کمکی شیرخوارتون بریزید و بدین صورت تست آلرژی بگیرید.

۹.خردل

ازونجایی که بصورت معمول داخل سس‌های خردل عسل وجود دارد، برای معرفی خردل میتونید تا ۱۲ماهگی صبر کنید. درصورتی که تمایل به معرفی خردل زیر یکسال دارید میتونید از گرانول خردل در داخل غذای شیرخوار استفاده کنید.

نتیجه‌گیری

با توجه به اهمیت کاهش بروز آلرژی‌های غذایی، بهتر است مواد آلرژی‌زا را قبل از یک سالگی به تدریج و با دقت به کودک معرفی کنید. پیروی از دستورالعمل‌ها و توجه به واکنش‌های نوزاد، می‌تواند از مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری کند

برای اطلاع از انواع واکنش‌های آلرژیکی و علائم آلرژی غذایی مقاله تظاهرات آلرژی غذایی را مطالعه کنید.

همچنین برای داشتن جلسه تخصصی تغذیه برای آلرژی‌غذایی کوچولوتون از طریق لینک مشاوره به ما پیام بدید.

یک پاسخ یا دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Close